Forside

 

 

 

 

 

Referencer Kontakt

 

Taghætter, profile
Valg af taghætte

Anvendelse/udseende
Vi kan levere et stort antal forskellige taghættertil afkast, indtag eller kombinerede. Valget afhænger af de tekniske krav men også ofte af arkitektoniske krav. Vi hjælper gerne med en tilpasset løsning.

Hastighed
Afkasthætter er oftest udført til at kaste den brugte luft så højt op som muligt. Dette opnås med en høj afgangshastighed som kan aflæses i diagrammerne.
Hvor langt luften kastes afhænger også af andre faktorer såsom vind, temperatur mm.

Indtagshætter tar ofte luften ind fra siden eller undersiden for at minimere vandmedrivning.
I diagrammerne kan aflæses anbefalede hastigheder/størrelser for opnåelse af bedste resultater.

Trykfald og energi
Trykfald for alle taghætter aflæses i diagrammerne. For afkasthætter er en høj hastighed ofte ønskeligt, men gir et højere energiforbrug. Kompromisser er her ofte nødvendige. Indtagshætter bør dimensioneres efter lavt trykfald så energivenlige løsninger opnås.

Lyd
Lyd fra taghætterne selv er sjældent problemet. Oftest er ventilatorens lydniveau langt højere, men man bør dog overvej lydniveau især ved afkasthætter med høj afgangshastighed.

Placering
Taghætter må ikke placeres så der er risiko for kortslutning, dvs. så indtaget kan suge afkastluft til sig. Desuden tas hensyn til solindfald ved indtagshætter, forureninger i luften, både kemiske, lugte og støv.

Vandindtrængning
Selv om man har taget højde for det meste kan man risikere at der tages sne og vand med ind under ugunstige vejrforhold. I visse tilfælde kan det være ønskeligt med ekstra dræning i kanalen for at være helt sikker.

Materialer og overflader
Normelt anvendes varmforzinket plade, men til visse formål kan andre materialer finde anvendelse. F.eks. rustfri, kobber mm. Lakering i mange farver for at tilpasse til monteringsstedet er også muligt. Vi kan levere i mange forskellige standard og specialfarver.

generelt1
Montering af afkasthætte BRFH på fabrikken i Motala


 
Ud fra denne målsætning opstår de gode resultater.